• De NVSH is de Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming

  • JON staat voor "JORis Oost Nederland"

  • JORis staat voor Jeugd-Oudere-Relaties, intimiteit, seksualiteit.

De groep JORis West gestart

In februari 2016 start ook in het westen een zelfhulpgroep: de NVSH Werkgroep JORis West, een zustergroep van JON in het oosten. 

Lid worden? Klik hierboven op de knop "Lid worden". 

JON en JORis West zijn er voor mensen die merken dat zij verliefd kunnen worden op kinderen of jongeren, maar die dit gevoel niet of niet meer willen omzetten in seksuele daden met kinderen. 

JORis weet dat het niet gemakkelijk, om dit van jezelf te ontdekken.

JORis meent dat het niet goed is om dit gevoel weer snel weg te stoppen en te ontkennen. Beter is het, deze gevoelens te herkennen, ze voor jezelf te erkennen en te aanvaarden als deel van jezelf - en er mee om te gaan op een manier die je kunt verantwoorden naar het kind, de ouders, de samenleving en jezelf. 

JORis biedt de mogelijkheid om hierover te spreken in vertrouwelijke sfeer. Je hoort hoe anderen er mee omgaan. Je staat er niet helemaal alleen voor. 

JORis is een zelfhulpgroep. Dit betekent dat de leden elkaar proberen te helpen op een verantwoorde en legale manier om gaan met hun gevoelens. Het is geen therapiegroep, er is geen therapeut. Er is alleen gesprek: elke maand een groepsgesprek, maar ook de mogelijkheid van individuele gesprekken met de co÷rdinatoren en de leden om elkaar waar mogelijk te helpen. Voor dit laatste reizen de co÷rdinatoren zo nodig ook naar adressen buiten de regio Oost. 

JORis weet en erkent dat seksuele contacten met kinderen schadelijk kunnen zijn voor het kind. Niet altijd, maar het risico bestaat, en tevoren weet je niet hoe dit later uit zal pakken. Je kunt degene die je zo dierbaar is - en jezelf - met een enorm probleem opzadelen. Neem dat risico niet!

JORis weet en erkent ook dat de Nederlandse wet seksuele contacten tussen kinderen en volwassenen verbiedt. Deze wet is democratisch tot stand gekomen; we leven immers in een rechtsstaat. Een ruime meerderheid van het Parlement, de wetgever, en van de Nederlandse bevolking staat achter deze wet.

JORis gaat er van uit dat wie zich aanmeldt en lid wordt, zich aan de wet wil en zal houden. Binnen de groep is er een gedragscode: klik maar op "Lid worden" en klik verder. 

Ehm..., maar wat dan wel? 
  • Klik boven eens op de knop 21 leefstijlen. Het zijn geen letterlijke interviews. Ze zijn kort gehouden, maar wel getekend naar het leven.  
     
  • Onder de knop "Meer info" zit een hele bibliotheek aan informatie. 
search engine by freefind

(Zie je bovenaan deze pagina geen navigatieknoppen? klik dan hier.)