Omhoog ]

Citaten uit 

Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. (2014). Op goede grond: De aanpak van seksueel geweld tegen kinderen.

Blz 64, 65 (2.5.5.):
Zijn alle daders pedofiel? Nee. Pedofilie is een stabiele seksuele voorkeur voor kinderen. Het is één van de zogeheten ‘parafilieën’, zijnde seksuele voorkeuren die afwijken van wat als normaal gezien wordt. Voorbeelden van andere parafilieën zijn exhibitionisme en necrofilie.
In §7.2.1.2 zal blijken dat van die verdachten die aan een persoonlijkheidsonderzoek onderworpen worden, 20% deviante seksuele voorkeuren heeft, inclusief ook andere voorkeuren dan pedofilie - 80% dus niet. Ook die 20% zal vermoedelijk al een overrapportage betrefen, omdat indicaties voor seksueel deviante interesses waarschijnlijk een rol zullen spelen.

Blz 66:
Kortom, lang niet alle plegers zijn pedofiel. 20% van de verdachten over wie een psychologische rapportage wordt opgemaakt hebben een afwijkende seksuele voorkeur (inclusief andere voorkeuren dan pedofilie). Hands-on dwang plegers zijn het minst vaak pedofiel, hands-on/off plegers het vaakst. Hands-off plegers hebben het vaakst andere afwijkende seksueel voorkeuren. En overigens: niet alle pedofielen zijn plegers.

Omhoog ]