Start ] Omhoog ]

Ik ga u nu iets vertellen - 

daar gaan uw haren van overeind staan

Door Michael

Het begon in 1997 ... 

Ik ben zelf homoseksueel, en heden staat mij vanaf 18 maart een gevangenisstraf te wachten van 143 dagen. Hoe dit begon? Let op:

In 1997 - ik was toen 26 - leerde ik een jongen kennen via iemand anders die hem al langer kon via internet. Zelf had ik geen computer en wist noch heg of steg van deze apparatuur. Pas sinds sept. 2001 begin ik het een beetje onder de knie te krijgen. Maar afijn, die jongen was 16 jaar, althans daar ging ik met mijn volle overtuiging vanuit. (Ik had om een paspoort moeten vragen bleek achteraf, doe je toch niet).

Ik kreeg een [...] vervolging die artikel 1 doet zinderen (discriminatie verboden). Door een simpele leugen ben ik en nog iemand veroordeeld. Ik moest een TSD cursus volgen en de ander niet, terwijl die de jongen veel langer kon. Daaraan vast een voorwaardelijke gevangenisstraf van 143 dagen.

Let nu goed op; ik heb seks gehad ja, maar in de veronderstelling dat hij 16 was. Bleek hij 15 te zijn!!

Wat gebeurde er......

Ik heb die cursus van twee jaar (proeftijd 2 jaar) niet vol kunnen houden, want ik ging psychisch kapot. Wat deden ze: ze sturen het hele dossier zonder duidelijke overleg en medeweten van de cursusleider terug naar de rechtbank, want een of andere mevrouw zag me liever zitten en gunde mij geen cursusje. Ze speelde de rechter en door mijn fobieŽn (reis/metro etc) liet ik mijn advocaat dit weten.

Twee nieuwe zittingen in 2001, wat gebeurde er? Mijn advocaat deed net alsof er niets aan de hand was en heeft ALLES laten liggen. Mijn klachten bracht hij niet naar voren en de rechter besloot mij dus die 143 dagen te geven.

Kortom: ik ben op een flinke manier erin geluisd en was die jongen let wel 7 maanden te 'vroeg' voor mij. 15,5 jaar, kreeg liefdeskaarten tot over mijn oren, en .... ik had drie verschillende advocaten!!

Raar, maar waar en 18 maart kan ik dus gaan kniezen voor dit. VIJF jaar na het  'delict', waar ik zwaar aan til en me vreselijk over kan opwinden. Delict = "misselijke grap" in feite.

Dit is mij overkomen. Ik ben diep bedroefd dat dit nog in Nederland kan gebeuren. Heel zwaar, heel zwaar. Wat een leugen niet teweeg kan brengen... 

En die andere man? Die lacht zich rot want die had twee betaalde advocaten... [...] 

Michael    

Start ] Omhoog ]