Start ] Omhoog ]

"Pedo´s"

 Robert Long

 Long´s Column 17 (juli 2001)
www.robertlong.nl

Nederland is een progressieve natie. Een ruimdenkend volk. Geëmancipeerd en tolerant tot en met. Vooral op het gebied van sexualiteit en moraal. Prostitutie staat onder toezicht van het rijk. Als een ambtenaar weigert om twee vrouwen of twee mannen in de echt te verbinden, loopt hij kans om ontslagen te worden.

Als er ergens een religieuze Ali Baba beweert dat pedofielen allemaal kinderverkrachters zijn, dan staat het hele land op zijn kop.

Of nee, wacht even, daar vergis ik me. Dat ging niet over pedofielen maar over homofielen.

Hoewel… maakt het veel verschil? Eigenlijk niet. Homo's of pedo's, het zijn allemaal gevaarlijke viezeriken die de hele dag bezig zijn hum smerige lusten bot te vieren op onschuldige kinderen. Het verschil tussen homo's en pedo's is nihil.

Nog geen halve eeuw geleden was een flikker ongeveer hetzelfde als een pedo nu: een verschoppeling. Hij werd gemeden door de maatschappij, vervloekt door de kerken, verstoten door de familie en uitgescholden door het plebs. Ik heb een keer twee nachten in een politiecel doorgebracht omdat ik "het" met een minderjarige had gedaan.

Ik was al een paar jaar met die jongen bevriend maar ik was een jaar ouder en werd dus eerder meerderjarig dan hij. Toen ik achttien was geworden, verschenen er twee rechercheurs op mijn werk om me mee te nemen voor verhoor door de zedenpolitie. Mijn baan was ik kwijt en een tijdje later ook mijn vriendje, want die was ook opgepakt voor verhoor en zodoende waren zijn ouders achter onze relatie gekomen.

Dat is nog geen 40 jaar geleden en ik kan daar urenlang schrijnende verhalen over vertellen. Niet zozeer over mezelf maar over vrienden en bekenden wier sociale en maatschappelijke leven geruïneerd werd door bespottelijke beschuldigingen, intimidatie door politie, reclassering, gevangenis, T.B.R. enzovoort.

Buren die konden zweren dat ze hun homofiele buurman hadden zien flikflooien met die blonde knaap, die op dat moment al bijna 5 maanden in Australië was om zijn geëmigreerde zus te bezoeken, samen met z'n moeder.

Hospita's die hun huurder, waar ze altijd zo goed mee overweg konden ("'t is zo'n nette man") van de ene maand op de andere hun huis uit flikkerden, als het vermoeden bestond dat… Boeken kan ik erover schrijven.

Nu we veertig jaar verder zijn, is de homosexueel een geaccepteerd wezen. De wetten zijn aangepast, discriminatie is strafbaar en de commercie heeft ontdekt dat de gemiddelde homo over een behoorlijk gevulde beurs beschikt. Sterker nog: de homo is trendsetter geworden. Topkappers, topcouturiers, topartiesten, toppolitici, als je geen flikker bent scoor je minder goed dan je zwoele collega's.

Homo's hebben hun eigen trendy disco's, kroegen, nichtenmoeders (hoe zou het toch met Imca Marina zijn?) en zelfs hun eigen Gay Games, Gay Pride en Roze zaterdagen.

Die Roze zaterdag is eigenlijk een soort bevrijdingsdag. Op die dag wordt er gevierd dat er een eind is gekomen aan onderdrukking, rechteloosheid en stompzinnige vooroordelen.

Er lopen in die optocht tal van organisaties mee, waaronder de Nederlandse Politie Bond, de N.P.B. Dat moet, gezien het gebleken gebrek aan conditie, al een hele opgave zijn, maar op die dag is er dus in elk geval wat meer blauw op straat dan op andere dagen. Maar dit terzijde.

Maar nu wil die N.P.B. niets meer met Roze zaterdag te maken hebben, omdat Martijn ook meeloopt. Martijn is een stichting voor kinderverkrachters, kleuterneukers en andere smeerlappen. Dus ongeveer hetzelfde slag als wat er zo'n halve eeuw geleden aan reetkevers, bruinwerkers en ander goor gajes voor handen was.

De organisatie van Roze zaterdag schrok zich rot en allerlei homo-organisaties haastten zich om te verklaren dat ze niks met die kinderlokkende viezeriken te maken wilden hebben. En daar breekt mijn - uit speciaal gekweekt elzenhout en met de hand vervaardigd bééldschoon design - zomer klompje! Je zou toch mogen verwachten dat een groepering die eeuwenlang onderdrukking achter zich heeft en die wéét dat er nog hele continenten zijn die nog steeds niks van nichten moeten hebben, dat zo'n groepering begrip heeft voor mensen die het, door hun geaardheid net zo moeilijk hebben als zij. 

Maar nee hoor. Homosexueel Nederland vindt dat het overal recht op heeft. In je blote reet door de Amsterdamse grachten: moet kunnen. Fist f**kend in welke darkroom waar dan ook; niks aan de vuist. Sexfeesten in elke omgebouwde garage met goldenshower, poepsex, rubber-, leer-, nylon-, of wat voor geiligheid dan ook: waar maak je je druk om. Maar een PEDOFIEL in je bespottelijke optocht, nee, dat zou toch wel een grote smet op het blazoen werpen.

En nog even voor alle duidelijkheid (ik heb het al honderd keer gezegd maar herhaal het nog maar even.) Ik vind dat iedereen met z'n poten moet afblijven van iedereen die daar niet van gediend is of niet aan toe is.

Toch weiger ik te geloven dat "een pedofiel", er alleen maar op uit is om zijn leuter in een kleuter te steken. Dat homo's en hun organisaties dat soort vooroordelen niet te vuur en te zwaard bestrijden vind ik onbegrijpelijk. Nu onomstotelijk vaststaat dat een homosexuele leraar geen grotere bedreiging voor de klas vormt dan een hetero (een standpunt dat héél lang is gehuldigd en soms nog de kop opsteekt) lijkt het me zinvol om ook eens objectief te kijken naar wat pedofilie nou precies inhoudt.

Dat is trouwens in de jaren '70 al eens gedaan en de bevindingen waren genuanceerder dan wat we tegenwoordig in de media aantreffen. Wat dacht je hiervan:

Wraak na tonen geslachtsdeel 

LEEUWARDEN - In de Zeeheldenbuurt in Leeuwarden heerst al dagenlang een grimmige stemming nadat een 14-jarige jongen vorige week drie meisjes zijn geslachtsdeel had laten zien. Buurtbewoners staken de auto van de familie van de jongen in brand en kalkten het woord pedofiel op zijn ouderlijk huis. Bij het brandje hinderden wijkbewoners de brandweer, zodat de brandende auto bijna het huis aanstak. De politie zoekt de aanstichters van de wraaknemingen en bekijkt tevens of de verdachte jongen nog meer op zijn kerfstok heeft.

Wij lijken wel in een verlichte eeuw te leven, maar de middeleeuwen breken soms duidelijk door het dunne laagje emancipatievernis heen.

Een 14 jarige jongen laat z'n lul zien. Ja, Jezus, als we nog steeds in de war raken van zo'n simpel stukje huid, terwijl aan de overkant van de straat de meest perverse pornovideo's per 3 stuks voor een tientje worden verhuurd, moeten we niet verbaasd zijn als dit soort dingen gebeurt.

En dat dan de intens fatsoenlijke buurtbewoners de auto van de familie in brand steken, bezorgt me een erg angstig gevoel. Het woord "pedofiel" dat op zijn ouderlijk huis werd gekalkt maakt me twee dingen duidelijk. Ten eerste dat dat woord te pas, maar vooral te onpas wordt gebruikt.

En ten tweede dat de homo-organisaties misschien ten onrechte denken dat het doel bereikt is. Ik zou daar maar niet te sterk op rekenen, zolang er nog clubs zijn als de N.P.B. en Leeuwardse Zeeheldenbuurten. Sorry, heterosexuele lezers, maar dit moest even van het homosexuele hart.

Overigens is mijn vriend 28 jaar jonger dan ik. En Eric Claptons' vrouw 35 jaar jonger dan hij. Blij dat we niet in Leeuwarden wonen.

Een frisse jonge groet van Robert Long. 

Start ] Omhoog ]