Start ] Omhoog ]

Ontpedofilisering

Frits Abrahams, NRC, rubriek DAG, 14 Januari 1999

Citaat uit het Algemeen Dagblad van gisteren: "Om pedofielen geen kans te geven in een toilethokje een kind op schoot te nemen, wordt aan de rand van het nieuwe zwembad in Ede een 'hurktoilet' geplaatst. Daardoor blijft de gebruiker zichtbaar onder het deurgat. De toiletpot wordt weggehaald omdat een pedofiel, zittende op het toilet, zijn benen kan optrekken en ongezien een kind op schoot kan nemen."

Verderop legt een zwembaddirectrice uit Soest uit dat mannen en vrouwen boven de 16 jaar op woensdagmiddag geen toegang meer tot het bad krijgen - dit om pedofielen te weren. 's Avonds vertelt een trotse badmeester op tv aan Paul Witteman dat badmeesters tegen-woordig constant op jacht zijn naar pedofielen. Een Haagse onderwijskracht bepleit een landelijk protocol voor leerkrachten waarbij het hun onder meer verboden wordt met één kind in één ruimte te zitten.

Het is nog maar een begin, maar een goed begin van de ontpedofilisering van Nederland. Het pedofiele gajes wordt eindelijk met wortel (penis zo u wilt) en tak uitgeroeid.

Wat kunnen we nog meer aan draconische maatregelen verzinnen? Ik bedoel: het is toch niet voldoende om alleen de wc's in zwembaden aan te passen? Op zijn minst zullen óók de toiletten in treinen en op straat van een hurktoilet en een hoog deurgat moeten worden voorzien, zodat waakzame voorbijgangers met één oogopslag kunnen zien of zich daar onoorbare praktijken afspelen.

Daarmee zijn we er nog lang niet. Een gigantisch pakket van plichten en verbodsbepalingen komt op ons af. We zullen wat moeten overhebben voor een pedofielvrije samenleving.

Een greep uit enkele lastige kwesties. Mag er nog langer struikgewas in Nederland bestaan? En wat doen we met onze bossen? Zoals bekend, gaat het her om pedofielvriendelijke vegetatie die de nodige risico's met zich meebrengt. En wat te denken van Sinterklaas? Moeten de Sinterklazen niet verplicht worden gewone pantalons te dragen, zodat ze niet langer in staat zijn hun erectie onder hun gewaad te verbergen?

Nog pijnlijker: wat te doen met alle hopmannen, elftalleiders, leerkrachten, pedagogen, ja zelfs kinderrechters en kinderartsen - kortom al die mensen die zich om een of andere duistere reden tot 'het kind' voelen aangetrokken? Een beroepsverbod, uiteraard, maar dit keer niet alleen voor het individu, maar voor het hele beroep.

Zal het voldoende zijn? Ik betwijfel het. Misschien moet Nederland wel helemaal ontmand worden.

Frits Abrahams

Start ] Omhoog ]